Jira Atlassian firmasının yayınlamış olduğu web tabanlı iş takip, hata raporlama ve proje yönetim aracıdır. Genelde yazılım firmaları tarafından tercih edilen bir ürün olsa da özelleştirilebilir yapısı sayesinde bir çok firma tarafından farklı iş süreçlerinin yönetimi için kullanılan bir ürün özelliğine sahiptir. Öyle ki ürünün global müşterilerine kabaca bir göz attığımızda içlerinde yazılım dünyasında yer alamayan bir çok büyük firmayıda görmek mümkün.

Firmanın vermiş olduğu bilgilere de bakar isek dünyada 134 ülkede 20 binin üzerinde müşterisi bulunmaktadır.
Biz ise bu makalemizde Jira’yı nasıl kullanıma hazır hale getireceğimizi ele alacağız. Bu makale ile Jira kurulumunu, jira datalarının MSSQL de tutulması ve LDAP bağlantılarını ayarlıyacağız. İleriki zamanlarda ise Jira eklentilerine, Jira güncellemelerine ve Jira yedekleme senaryolarına değiniyor olacağız. Sistem kısmında ürünün bizi ilgilendiren yönleri temel olarak bunlar.

Eğer şimdi hazır isek makalemizin ilk adımı ve en basit kısmı olan kurulum kısmı ile başlıyalım. Başlamadan önce sistem gereksinimlerine değinelim.

Jira kurulumu ve konfigürasyonu için öncelikle Java uygulamasına ihtiyaç duymaktadır. Bir çok sunucuda yüklü olan bu ürün büyük ihtimalle sizlerinde sunucularında yüklüdür. Eğer yüklü değil ise Jira’dan önce bu ürünü kurmamız gerekiyor.

İkinci olarak Jira yönetimi browser üzerinden yapılan bir ürün olması sebebiyle bir web browser a ihtiyaç duymaktadır.

Üçüncü olarak ise Jira, Java uygulamalarını çalıştırabilen bir uygulama sunucusuna ihtiyaç duymaktadır. Bu iş için kurulum paketine entegre Apache Tomcat i kullanacağız, yani bu gereklilik için önceden Tomcat’i yüklememize gerek yok. Son olarak ise Jira için harici ve güçlü bir veritabanı yazılımına ihtiyacımız var. Bu Oracle, Mysql veya MSSQL olabilir. Ben bu makalemde gayet başarılı bir Microsoft ürünü olan MSSQL 2008 R2 kullanacağım.

Şimdi hazırsak kuruluma geçelim. Öncelikle ürünün son sürümünü resmi web sitesi olan Atlassian sitesinden indirelim.

Diğer tüm makalelerimde de olduğu bu makalemde baştan itibaren adım adım bir kurulum işlemi gerçekleştiriyor olacağız. Kurulum işlemimiz bitincede makalemizin asıl konuları olan dataların MSSQL de tutulması işlemine ve ürünün Active Directory entegrasyonuna değiniyor olacağız, ki bir çok Jira kullanıcısının yapısını inşaat ederken yapmaları gereken temel işlemler bunlardır. İlerleyen zamanlarda ise yazımın başında da belirttiğim gibi Jira eklentilerine, Jira yedekleme senaryolarına ve Jira’yı bir sürümden bir başka sürüme upgrade etme işlemlerine değineceğiz.

Ürünü indirme işlemimizde tamamlandığına göre artık kuruluma başlayabiliriz. Kolay bir kurulumu var ürünün herhangi sıradan bir programı kuruyormuşcasına sisteminize kurabiliyorsunuz.

1. Adım) İndirdiğimiz ürünün kurulumu ile başlıyoruz.

01

2. Adım) Kurulumu için dizin seçelim, ben dizin ismi için Jira dan sonrasını siliyorum, sizede tavsiyem bu şekilde yapmanızdır.

02

3. Adım) Jira Datalarının tutulacağı dizini seçelim. Varsayılan dizin olarak klamasını öneririm.

03

4. Adım) Evet kurulum işlemimiz gördüğünüz gibi gayet basit. Kurulum işlemimiz yavaş yavaş sonlanıyor. Bu adımda ise Jira’nın servisini kuracağız. Install Jira as service checkbox ını işaretliyor ve Next diyoruz.

05

5. Adım) Jira kurulum işlemini tamamladık. Şimdi yapacağımız işlem Jira’nın kullanabileceği bir veritabanı oluşturmak. Zaten makalemizin ana konularından biriside bu. Yalnız veritabanında yapacağımız bir kaç işlem var, bunlar önemli işlemler zira Jira için sadece normal bir şekilde veritabanı açmamız yetmiyor. Veritabanını Jira için ayarlamamız gerekiyor. Kurulumu Launch Jira 4.2.2 b589 in browser checkbox ını kaldırıp Finish diyerek tamamlıyorum. Bu işlemi öncelikle veritabanının düzenlemek için askıya alıyorum eğer direk devam etse idim gerekli işlemleri veritabanının MSSQL taşırken terkar etmem gerekecekti. Yada ayar yedeklerini aldıysam yedekleri gösterek dataları MSSQL e aktarabilecektim. Dolaysıyla ek işlem yapmamak için Jirayı şimdi çalıştırmıyorum.

06

Jira İçin Veritabanının Hazırlanması.

Kurulumunu kolayca yaptığımız ürünümüz için şimdi bir veritabanı oluşturacağız ve bu veritabanında bir kaç ayarlama yapacağız. İsterseniz işlemlere başlıyalım ve bu kısmında adım adım ve görsel meteryaller kullanarak anlatalım.

1. Adım) Microsoft SQL Server Management Studio yu açalım ve Database e sağ tıklayıp New Database diyelim. Ve Database imize jiradb adını verelim. Daha sonrasında ise Option’a gelerek Collation dan DB için SQL_Latin1_General_CP437_CI_AI karakter setini seçelim. Ben burada Server varsayılanı olan Turkish_CI_AS ta bıraktığımda hata almıştım, o yüzden bu ayarı Jira’nın belirttiği şekilde değiştirmeyi uygun görüyorum.

db01

2. Adım) Database’i oluşturduk, biraz sonra bir kaç ayar için tekrardan dönceğiz database e şimdi ise bu oluşturduğumuz database için bir kullanıcı oluşturacağız. Bu işlem için ise Microsoft SQL Server Management Studio dan Security sekmesine gelip, Login’e sağ tıklayıp New Login diyoruz. Şimdi kullanıcımızı ekliyeceğiz. Kullanıcımızın adı jirauser olacak. Kullanıcımıza bu ismi verdikten sonra kimlik doğrulama yönetemini SQL Server authentication ı seçiyoruz. Burada dikkat çekeceğim bir nokta daha var. Burada ben Enforce Password policy checkbox ını kaldırıyorum. Siz seçimize bağlı olarka bu checbox’ı kaldırmayabilirsiniz fakat her parola değişim süresi geldiğinde Jira için sıkıntı yaşar ve ayarları yeniden konfigüre etme zahmetine katlanırsınız. Fakat buna rağmen bu checbox ı kaldırmasanız bile User must change password at next logon checbox ını mutlaka kaldırmanız gerekmekte.

db02

3. Adım) Kullanıcı hesap işlemleri ile ilgili işlerimizi henüz tammalamadık. Şimdi User Mapping sekmesinden Jira için açtığımız jiradb veritabanı için jirauser adlı kullanıcımızı database in sahibi olarak yetkilendireceğiz. jiradb veritabanını bulup Map kutucuğunu işaretliyor ve Database role membership tende jiradb için kullanıcıya db_owner yetkisini veriyoruz.

db03

4. Adım) Kullanıcı oluşturma işlemlerini tammaladıktan sonra tekrardan oluşturduğumuz veritabanına dönüyoruz. Çünkü veritabanında yapmamız gereken bir kaç işlem daha var. Burada yapacağımız işlem ise veritabanı için şema oluşturma işlemi. Ve veritabanı kullanıcımızı bu şema üzerinde yetkilendireceğiz. İşlem için Management Studio jiradb veritabanına gelelim tekrardan. Security –> Schemas a sağ tıklayalım ve New Schema diyelim. Schema adımıza jiraschema ismini veriyoruz. Schema Owner ımız ise jirauser isimli kullanıcımız. Bu işlemleri yaptıktan sonra ise Permission dan gerekli izin ayarlarını yapacağız. Permission kısmında yapacağımız ayarlar database üzerinde yapacağımız son ayarlardır.

db04

5. Adım) Oluşturduğumuz şema için kullanıcı haklarını tanımlamamız gerekiyor. Öncelikle bu hakları hangi kullanıcı için yapacağımızı seçelim. Search diyor ve jirauser adlı kullanıcıyı bulup ekliyoruz. Ve bu kullanıcıya şema üzerinde şu izinleri veriyoruz.

Alter – Delete – Insert – References – Select – Update

db05

Gerekli izinleri verdikten sonra OK diyor ve veritabanı ile olan işlerimizi tamamlıyoruz. Bu adımdan sonra yapmamız gereken diğer adım artık Jira ürünümüze veritabanı ihtiyacın için sen MSSQL serverı kullanacaksın demek. Şimdi dilerseniz bu işleme geçelim.

Veritabanı Bilgilerini Jiraya Bildirme İşlemi

Veritabanımızı başarılı bir şekilde oluşturduk ve Jira’nın istediği şekilde de konfigüre ettik. Fakat Jira böyle bir veritabanının varlığından haberdar değil. Şimdi dilerseniz jira’yı bu durumdan haberdar edelim. İşlem için C:\Program Files (x86)\Atlassian\JIRA\bin dizinine geliyorum (32 bit işletim sistemleri için bu dizin C:\Program Files\Atlassian\JIRA\bin dır) ve config.bat dosyayına çift tıklıyorum. Birazcık bekledikten sonra karşıma Jira Configuration Tool aracı çıkacak. Veritabanı seçme işlemlerini bu tool ile yapacağız.

İlgili yerleri resim de gördüğünüz gibi dolduracaksınız. Yalnız benim MSSQL veritabanım başka bir sunucu üzerinde, bu sebepten dolayı Hostname e ben MSSQL sunucumun olduğu server1.huseyinsevin.com sunucusunu yazıyorum. (Bu arada tabiki uzaktaki MSSQL sunucum için firewalldan da gerekli ayarları yaptım.) Jirayı MSSQL veritabanı sunucusunun olduğu sunucuya kurmuş iseniz siz buraya sadece localhost diyebilirsiniz. Yada IP adresinide yazsanız olur. Burada ayarları kaydetmeden önce Test Connection diyerek bağlantımızın doğru yapıldığından emin olalım, eğer resimde gördüğümüz gibi bağlantı başalırılı bildirimini aldı isek Save diyerek ayarlamızı kaydedebiliriz.

12

Bu işlem sonrasında yapacağımız işlem ise Jira’yı konfigüre etme işlemidir. Fakat yaptığımız bu veritabanı değişikliği bilgilerinin etkin olabilmesi için Servislerden Jira’nın servisini yeniden başlatmamız gerekiyor. Eğer bu işlemi atlar veya yapmaz isek yaptığımız veritabanı bilgi değişikliğide aktif hale gelmez!

Jira Konfigürasyonu

Evet veritabanının oluşturduk ve Jira’ya bu veritabanını başarılı bir şekilde bildirdik. Şimdi ürünümüz teknik olarak kullanıma hazır halde. Kullanımı için gerekli ayarları yapmaya geldi sıra.

1. Adım) Şimdi herhangi bir web browser ı açarak adres satırına http://localhost:8080 yazalım. Tomcat server size ilk cevap verme anında biraz bekletecektir. Bu süre normal ve şuana kadar belirtilen adımları uygulamış isenizde herhangi bir süprizle karşılaşma olanağınız son derece düşüktür. Bu arada kullanıcılarınızın içeriden 8080 portundan yayın yapan Jira’ya erişmeleri içinde 8080 portunu firewall’dan açmayı unutmayınız. Eğer ki Jira’yı dışarı açacak iseniz Router’dan da gerekli port yönlendirmelerini yapmanız gerekiyor. Bu hatırlatmalardan sonra konumuza terkardan dönelim.

07

Uygulama başlığına Organizasyon isiminizi girebilirsiniz. Mod seçimini ben Özel (Private) seçiyorum, çünkü ben Jira’yı sadece organizasyonum için kullanacağım ve sadece benim belirlediğim kişilerin Jira’yı kullanmasını istiyorum. Eğerki herhangi bir açık kaynak kod geliştiriciliği yapmıyor iseniz sizinde bu modu seçiyor olmanız gerekir.

Diğer ayarları default’ta bırakıyorum. Ne işe yaradıkları ile ilgili gerekli açıklamalar seçimlerin altlarında yer almaktadır. Lisans kısmında eğer elinizde geçerli bir lisan var ise girebilirsiniz. Yalnız ilk kurulum için herhalükarda Sunucu ID sine göre bir lisans türetmeniz gerekecek. Deneme lisansı almak içinse generate an evulation key linkine tıklayalıyoruz.

Gerekli lisans bilgilerini girdikten sonra Sonraki butonu ile bir sonraki işlem olan Yönetici Hesabı oluşturma işlemine geçiyoruz.

2. Adım ) Bu adımda Jira için bir yönetici hesabı oluşturacağız. Gayet basit bir adım dikkat edeceğimiz hususlar ise şunlar. Öncelikle kullanıcı adını büyük olarak kabul etmiyor Jira, küçük harflerden oluşan bir ad veremiz gerekiyor, admin veya root iyi birer seçenek olabilir. Yada organizasyon adınız. İkinci olarak ise mutlaka erişebilir olduğunuz bir mail adresi veriniz. Jira şifrenizi unuttuğunuzda almanız için bu gerekli.

08

3. Adım) E-posta bildirimleri için gerekli ayarları yapmamız gerekiyor. Bu ayarlar kullanıcılarımızın e-posta bildirimleri almaları için gerekli ayarlar. Eğerki e-posta biledirimlerini kullanmak istemiyor iseniz E-posta Bildirimlerini Devre Dışı bırak seçeneğini seçerek bu adımı atlıyabilirsiniz. Biz bu ayarları yapıyor olacağız makalemizde o yüzden bu seçeneği seçmiyoruz, ve seçmemenizide tavsiye ederim. Bu ayarlar ve ayarlar için hangi bilgileri girmeniz gerektiği gayet net bir biçimde bildirildiği ve resimde de bu bigiler gayet açık şekilde görüldüğü için uzun uzun nereye ne girmeniz gerektiğiyle ilgili bir şey yazmıyorum.

09

Bitir diyerek kurulumu sonlandırıyoruz. Bu bizim son adımımızdı. Görüldüğü gibi temel konfigürasyonlarınında kullanıcıları yoran bir yönü bulunmamakta. Şimdi sıra Jira’ya giriş yaparak Active Directory yaplandırmasını nasıl yapacağımızı anlatmaya geldi. Bu bizim makalemizin en son adımı ve en önemli adımlarından bir diğeri.

10

Giriş için tıklıyoruz.

Aşağıdaki resmi özellikle koyuyorum. Eğerki giriş için tıkladığınızda resimdeki gibi Veritabanı ile iglili bir uyarı alıyor iseniz Jira’nın veritabanını MSSQL taşıma işlemiyle ilgili atladığınız bir nokta vardır demektri ve buda büyük olasılıkla veritabanı değişiklik işlemi sonrasında Jira servisini yeniden başlatmamanızdan kaynaklanır. Eğer ki böyle bir şey yaptı iseniz lütfen ilgili servisi yeniden başlatın ve gerekli işlemleri tamamlayın.

11

Jira ve Active Directory Entegrasyonu

Jira bize Active Directory entegrasyonu sunana bir ürün. Bu özelliği sayesinde Jira için bir kullanıcı eklerken farklı bir hesap yaratıp bu hesap bilgilerini çalışanınıza vermeniz gerekmiyor. Bu bizi kişilere sürekli farklı hesaplar açma ve bu hesapların şifrelerini öğretme yükümlülüğünden kurtarıyor. Örneğin kendi şirektimizden örnek vermem gerekirse kullandığımız ürün fazlalığı sebebiyle sanırım hiç abartısız kullanıclarımın her birine 12 adet kullanıcı adı ve şifre vermem gerekecekti. Halbuki kullanıcılarım hem Jira’ya hem maillerine, hem Subversion a hemde Domain kaynaklarına erişirken sadece tek bir kullanıcı adı ve şifreyle bu işlemi yapabiliyorlar. Bize bu kolaylığı sağlıyan ise kullandığımız ürünlerin Active Directory desteğinin olması.

Bizde makalemizin bu son bölümünde jira nın Active Directory ile entegrasyonuna değineceğiz. Bir çok kullanıcının bu ayarları yaparken sıkıntı yaşadığına şahit oldum, o yüzden bu kısımda elimden geldiği ölçüde anlaşılır olacak türden bir anlatım yapacağım. Ve ayrıca gerekli işlem sonrasında örnek olarak bir kullanıcı ekliyeceğim sisteme. Çünkü Active Directory kullanıcısını Jira’ya eklerken küçük bir püf noktamız var, bu püf noktasınıda değineceğim, çünkü bazı kişilerde Active Directory entegrasyonunu başarılı bir şekilde yapmış olsalarda bu küçük noktayı gözden kaçırdıkları için başarılı bir şekilde kullanıcı ekliyemiyorlar.

1. Adım) Sisteme yönetici olarak giriş yapıyoruz. Administrator menüsünden Jira Administrator a tıklıyoruz. Sol panelde yer alan Sistem ana menüsü altından LDAP linkine tıklıyoruz. Buradan LDAP onayını ayarlıyacağız. Eğer ki nasıl yapılandıracağınızı bilmiyor iseniz verilerin tamamını aşağıda belirttiğim şekilde giriniz. LDAP bilgisi iyi olan kişiler pek tabiki değerleri özelleştirebilirler. İşin açığı pek özelleştirmeye değecek bir şey yok. Şimdi dikkatli bir şekilde verdiğim bilgileri dolduralım.

LDAP Host : http://localhost:389 (Önemli Not: Eğerki bu ayarlamayı Active Directory’nin olduğu sunucu dışındaki bir sunucudan yapıyor iseniz buraya sunucu IP sini yazınız. Örneğin http://192.168.1.11:389)

BasDN : dc=domain,dc=com

Bind DN = cn=Administrator,cn=users,dc=domain,dc=com

Bind Password : Verilen kullanıcıya ait parolayı giriyoruz.

Özellik Ara : sAMAccountName

Onay İçin Örnek Kullanıcı : Herhangi bir Actvie Directory kullanıcısı

Örnek Kullanıcı Parolası : Onay için verilen kullanıcı hesabının parolası.

ldap

Verileri kendi organizasyon yapınıza göre değiştirdi iseniz Gönder butonua tıklayarak ilgili bilgileri Jira’ya gönderelim. Eğer işlem başarılı ise Jira bize osuser.xml dosyasına yapıştırmamız için bir XML çıktı türetecektir. Şu şekilde…

ldap2

Verdiği çıktıyı kopyalayıp C:\Program Files (x86)\Atlassian\JIRA\atlassian-jira\WEB-INF\classes (32 bit işletim sistemleri için C:\Program Files\Atlassian\JIRA\atlassian-jira\WEB-INF\classes) dizininde yer alan osuser.xml dosyasını bir text editörü ile açarak içeriğini silip bu çıktıyı yapıştıralım ve dosyayı kaydedip çıkalım. Bu işlemden sonra ise uygulama sunucumuzu yeniden başlatmamız gerekiyor. Bu işlem için ise servislerden Jira servisini restart ediyoruz.

Bu işlemden sonra Jira’nın Active Directory ile entegrasyonunuda sorunsuzca sağlamış olduk şimdi sıra yazımda önceden de bahsettiğim gibi örnek bir Active Directory kullanıcısını Jira’ya eklemeye geldi.

Jiraya Active Directory Kullanıcı Hesabı Ekleme

Uygulama sunucumu yeniden başlattıktan sonra tekrardan sisteme yönetici olarak giriş yapıyorum. Girş yaptıktan sonra Kullanıcı, Grup & Roller başlığı altındaki kullancılar linkine tıklıyorum. Açılan bölümden Kullanıcı Ekle linkine tıklıyorum ve ekliyeceğim kullanıcı için resimde görüldüğü şekilde bilgileri giriyorum. Burada değineceğim püf noktaları şunlar. Birincisi kullanıcı adını küçük harflerle gireceksiniz, büyük girer iseniz zaten size uyarı verecektir. İkincisi ve Active Directory hesabı için asıl belirtmek istediğim ayrıntı şu. Eklemiş olduğunuz bir Active Directory kullanıcısı için kesinlikle şifre belirtmemeniz gerekiyor. İlgili şifreyi Jira LDAP tan çekecektir. Yine aynı şekilde Active Directory hesabı için Kullanıcı şifresini e-postayla gönder seçeneğinide seçmiyoruz. Ad – Soy ad ve Kullanıcı posta adresini belirttikten sonra Oluştur butonuna tıklayarak kullanıcımızı oluşturuyoruz.

14

Oluştur dedikten sonra kullanıcımız başarılı bir şekilde oluşturulacaktır. Artık kullanıcılarımız Active Directory sunucusu tarafından kimlikleri doğrulanarak Jira üzerinden tanımlanmaya hazır haldedirler. Kullanıcılarımız domain de oturum açtıkları kullanıcı adı ve şifreleri ile Jira da da oturum açabileceklerdir.

Bu makalemiz ile bizler Jira’nın kurulumunu, datalarının MSSQL server üzerinden tutulmasını ve Active Directory entegrasyonun ele aldık. Umuyorum ki bu tür dökümana ihtiyaç duyan kişiler için bu döküman yeterli içerikte ve anlaşılırlık düzeyinde olsun. İlerleyen zamanlarda ise Jira ile ilgili makaleler yayınlamaya devam edeceğim. Bu makalelerde ise Jira yönetimi, Jira eklentilerinin kurulumları, Jira güncellemesi ve Jira yedekleme senaryoları üzerinde duruyor olacağız.

Saygılarımla.
Hüseyin Sevin.


5 Comments

Cafer Alkan · 29 March 2011 at 14:43

Merhaba,

Jira kurulumunda anlattığınız adımları uyguladım fakat, config.bat dosyasını çalıştıramadım. Siyah ekran gelip gidiyor. Win 7 kullanıyorum.

Hüseyin Sevin · 29 March 2011 at 21:37

Merhabalar Cafer bey;

İşlemle ilgili herhangi bir hata alıyormusunuz? Zaten config.bat ı çalıştır dediğinizde komut satırı ekranının açılması bir müddet sonrada ilgili ayarlar için bir pencere açılması gerekiyor.

Sıkıntınızla ilgili Java sürümünüzü güncellemenizi öneririm. Bu işlemi yapıp olum veya olumsuz bir geri dönüşte bulunur iseniz sevinirim.

Ek olarak herhangi bir sonuç elde edemez iseniz problem değil işlemi ellede tamamlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlemler şunlardır.

1) server.xml dosyasını yeniden düzenleyiniz. Şu işlemleri yapmanız gerekiyor…

jira\conf dizininde ki server.xml dosyasının bir text editörü ile açınız ve aşağıda belirtilen satırları siliniz.

driverClassName=”org.hsqldb.jdbcDriver”
url=”jdbc:hsqldb:${catalina.home}/database/jiradb”
username=”sa”
password=””
minEvictableIdleTimeMillis=”4000″
timeBetweenEvictionRunsMillis=”5000″
maxActive=”20″

Bu satırları siliniz ve şu satırları ekleyiniz. (MYSQL kullanacak iseniz)

username=”mysql kullanıcı adı”
password=”mysql şifreniz”
driverClassName=”com.mysql.jdbc.Driver”
url=”jdbc:mysql://localhost/jiradb?autoReconnect=true&useUnicode=true&characterEncoding=UTF8″
maxActive=”20″
validationQuery=”select 1″ />

Dosyayı kaydediniz. İşlem için MYSQL de jiradb isimli bir database açınız.

2)
jira\atlassian-jira\WEB-INF\classes klasörünün içerisindeki entityengine.xml dosyasını bir metin editörü ile açınız.

http://localhost:8080/ diyerek ürünü tekrardan yapılandırınız…

İyi çalışmalar.

nezaket · 28 November 2011 at 13:16

Merhaba,
BEn jira yı söylediğiniz adımları takip ederek başarılı bir şekilde kurdum.
veri tabanına bağlanabiliyorum.
benim sorunum şu;
kendi bilgisayarımdan herhangi bir kullanıcı hesabıyla giriş yapıp yeni bir talep oluşturduğumda bu talebi activity stream sayfasında görüntüleyebiliyorum.
fakat başka bir bilgisayara geçtiğimde kendi hesabımdan veya herhangi bir hesaptan jira ya eriştiğimde talep activity stream’de gözükmüyor. refresh yapıyorum yine gözükmüyor. Ancak indeksleme yaparsam gözüküyor.
Bunun nedeni ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler..
İyi çalışmalar…

    Hüseyin Sevin · 13 December 2011 at 19:59

    Nezaket hanım mail yoluyla iletişime geçmiş ve soruna çözüm üretilmiştir. Sorun küçük bir kurulum hatası sebebiyle ortaya çıkmış bir sorundu.

gökçe · 25 May 2015 at 14:48

Merhaba,
Jırayı başarılı bir şekilde kurdum. Gerekli ayarları yaptıktan sonra Active directory’den de tüm şirket çalışanlarını getirdim. Sorunum şu; active directory’den gelen tüm şirket çalışanları kendi hesaplarıyla giriş yaptıklarında hata veriyor login olamıyorlar. Kullanıcıların gösterildiği yere baktıgımda login detail kısmında not recorded yazıyor kullanıcıları görüyor ama tanımıyor. Konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz? çok teşekkürler.

iyi çalışmalar.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.