Günümüzde kullanıcılar artık bir çok farklı tarayıcıyı seçme olanağına kavuştular fakat halen en yaygın olarak kullanılan tarayıcı hiç şüphesiz ki İnternet Explorer. Tabiki bu başarıda Windows ile tümleşik geliyor olmasının katkısı büyük. Kimileri tarafından tarayıcı seçeneklerinin çoğalması ile ikinci plana atılması istenilen bir tarayıcı konumuda olsada bugün bağamsız araştırma kuruluşlarının yaptığı araştırmalara ve raporlara baktığımızda İnternet Explorer 9 güvenlik gibi önemli bir konuda SmartScreen teknolojisi ile rakiplerini ciddi bir şekilde geride bırakmaktadır.

Bağımsız bir araştırma kuruluşu olan NSS Labs tarafından yapılan bir araştırmada Internet Explorer 9 Sosyal mühendislik aracılığ ile tasarlanmış kötü niyetli zararlı saldıra karşı SmartScreen teknolojisi ile %99 un üzerinde bir başarım sağlamıştır. Bu oranın % 96 sını SmartScreen URL filitresi ve %3,2 lik kısmınıda uygulama itibari sistemi ile elde etmiştir. En yakın rakibi konumda olan Google Chrome 12 tarayıcısında ise bu oran sadece %13,2 düzeyinde kalırken Firefox 4 %7,6, Safari %7,6 ve Opera 11 ise %6.1 gibi gayet düşük oranlarda takip ediyor.

Aynı zamanda Internet Explorer 9 SmartScreen teknolojisi bir tehditi algılama konusunda da gayet hızlı ve sürekli yapılan iyileştirme çalışmaları ilede daha da hızlanmakta.

İnternete ilk çıkış kapımız olan tarayıcılarda güvenlik kavramının önemli bir konuma sahip olması ve İnternet Explorer’ın bu konudaki örnek başarısı beraberinde SmartScreen gibi teknolojilerinde ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Bir çok kişi tarafından bilinçsizce söylene gelen Windows ürünlerinin güvenliğiyle ilgili söylemlerden de yeterince payını almakta olan Internet Explorer yapılan bu bağımsız testle güvenlik gibi hiç kimse tarafından ikinci plana atılamayacak bir konuda ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Internet Explorer rakipleri kadar çok eklenti özelliği sunmasada güvenlik gibi konularda sergilemiş olduğu başarıyla bizlerin yine önde gelen tarayıcı seçeneklerinden biri olmuştur.

Tebrikler Microsoft.

Konuyla ilgili araştırma raporunun PDF versiyonuna https://www.nsslabs.com/assets/noreg-reports/2011/nss%20labs_q3_2011_browsersem%20GLOBAL-FINAL.pdf bu adresten erişilebilir.

Categories: Microsoft

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.