Exchange sunucunuzda OWA yı görüntüleyip, kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğinizde bir sonraki aşamada OWA arayüzünü görmek yerine bu tür bir hata alabilirsiniz.

Bu hatanın çözümü için bir takım adımları ilerletip uygulamanız gerekecektir. Bunlara değineceğiz. Fakat çoğu zaman bu hatayı almanızın sebebi çok basit bir şekilde Exchange sunucunun ilgili servislerinin durmuş olması olabilir.

Exchange sunucunuzda aşağıda belirteceğimiz diğer çözüm önerilerine bakmadan önce owa/auth.owa 500 Internal Server Error hata iletisi için öncelikle Servislerden Exchange in ilgili servisi olan MSExchangeFBA (Microsoft Exchange Forms-Based Authentication service adıyla gözükür) servisinin çalıştığından emin olunuz.

net start MSExchangeFBA komutuyla servisi çalıştırabilirsiniz.

Server Hangup hata iletisi ise çok sık karşılaşacağınız bir hata olmamakla beraber çözümü için yine Exchange servislerini kontrol etmeniz gereken hatalardan bir diğeridir.

Yukarıdaki durum sizde söz konusu değilse yani Exchange in gerekli servisleri düzgün bir şekilde başlamış ve çalışır durumda ise şu adımları izleyebilirsiniz.

IIS te Default Web Site altındaki owa dizininde Authetication sekmesine geliniz ve Temel Kimlik Doğrulama (Basic Authetication) ın etkin olduğundan emin olunuz, etkinse ve herhangi bir sonuç elde edememiş iseniz ayrıca alternatif olarak OWA dizinini Resetle ye bilirsiniz. Bu işlem için EMC konsolu kullanacağınız gibi aynı işlemleri Powershell üzerinden de yapabilirsiniz.

EMC Konsoldan İlgili İşlemi Yapmak.

EMC konsolu açınız ve Server Configuration kısmından Client Access kısmına giriniz. Server kısmından ilgili server ismine tıklayınız ve sağ pencereden Reset Virtual Directory… linkine tıklayınız. Ve açılan pencereden Browse kısmından resetlemek istediğiniz sanal dizini seçiniz ve gerekli işlemleri yönergeleri takip ederek uygulayanız. İşlem sonrasında ise iisreset veya iisreset /noforce komutlarıyla IIS sunucunuzu yeniden başlatmayı unutmayınız.

Powershell İle İlgili İşlemi Yapmak

Aynı işlemi çok daha az efor sarfederek Powershell ile yapabilirsiniz. Önerim mümkün oldukça Powershell kullanmanız ve alışmanızdır zira işlerinizi çok hızlandıracak ve kolaylaştıracaktır. Bazı durumlarda ise Powershell kullanmaya mecbursunuz.

1) Öncelikle OWA yı kaldıralım. Aşağıdaki komutu veriyoruz. Ve sorulan soruya Y deyip Enter a basıyoruz.

[code]Remove-OwaVirtualDirectory “owa (default web site)”[/code]

2) Şimdi kaldırılan OWA dizinini yeniden oluşturacağız. Aşağıdaki komutu kullanıyoruz.

[code]New-OwaVirtualDirectory -name “owa” -WebSiteName “Default Web Site”
–InternalURL https://ic-erisim-icin-url/owa -ExternalURL https://dis-erisim-icin-url/owa[/code]


3 Comments

Özgür ÇEBİ · 18 July 2012 at 21:34

Paylaşım için Teşekkürler,
Sorunun çözümünü sayenizde net olarak gerçekleştirebildim.

Bayram · 01 March 2013 at 22:22

Merhabalar,

Bu hata için (auth.owa Http 500)

Servislerlerden Microsoft Exchange Forms-Based Authentication Service. Starting yapıyoruz.

bilgin · 15 January 2017 at 17:38

LOCAL BİR AĞDA ÇALIŞIYORUM HTTP 500 HATASI ALIYORUM VE WEP SAYFAMI GORUNTULEYEMIYORUM.SUNUCU SERVİSİNİ RESETLİYORUM WEP SAYFASI KISA BİR SÜRE(5 DK) EKRANIMA GELİYOR SONRA TEKRAR AYNI HATAYI VERIYOR YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.