Şirket bilgisayarınıda Windows 8 e yükselttikten sonra hemen hemen her VPN Client ürününde hata almaya ve erişimlerde problemler yaşamaya başladım bunlardan en sonuncusuda Cisco VPN Client.

Eğer ki sizde kurulumu yaptı iseniz ve bağlantı için şu tür bir uyarı alıyorsanız;

Secure VPN Connection terminated locally by the client.
Reason 442: Failed to enable Virtual Adapter

Sorunun çözümü için çoğu zaman Registry kayıdında ufak bir düzeltme yapmak yeterli olabiliyor.

Sorunun çözümü için Registry den HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\CVirtA bu dizine geliniz ve ardından DisplayName kaydında yer alan @oem21.inf,%CVirtA_Desc%;Cisco Systems VPN Adapter for 64-bit Windows değeri Cisco Systems VPN Adapter for 64-bit Windows olarak düzeltiniz. Eğer ki 32 bit bir işletim sistemi kullanıyor iseniz ub kısmı yine kendinize uygun olarak düzeltmeniz gerekiyor. Bu yöntem ile sorununuz çözülmedi ise lütfen bu yazının altına belirtiniz.


3 Comments

volkan · 11 July 2012 at 10:14

Merhaba hocam,

Yukarıda dediğiniz hatayı bende alıyorum ve dediğiniz şekilde registry den baktığımda ayarların dediğiniz gibi olduğunu gördüm fakat problem devam ediyor.Not : Windows 7 64 bit işletim sistemi kullanıyorum.Teşekkürler

Yasin · 22 February 2013 at 23:00

Ben 403 hatasını almaya devam ediyorum bu yöntemle.

Ferdi Tarık · 08 March 2013 at 23:22

Hocam merhabalar belirmiş olduğunuz gibi hatyı gideriyorum ama ne remote nede ping atabiliyorum vpn üzerinden sizce normalmi?

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.